Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

БАНКОВ ЕКШЪН
И ЗАЛОЖНИЧЕСКА ДРАМА
В СЛИВЕН

Въоръжен нападател от 16 ч. на 23 март държи заложници в сливенски клон на „Инвестбанк“. Ранен е охранител на банката. Отряд на баретите е на мястото на инцидента. От МВР съобщиха, че в 16 часа е получен сигнал от паник-бутон в банков клон в областния град.
Въоръженият грабител е нахлул в банковия клон, а по-късно са се чули изстрели, съобщават очевидци. Първоначално бе съобщено за няколко маскирани обирджии. Един човек е откаран с линейка към болницата в Сливен. От МВР съобщиха за „Всеки ден“, че раненият е 42-годишен охранител, който ще бъде опериран. Мъжът е в шокова зала.
Началникът на отделението д-р Тодор Суванков съобщи, че той е в много тежко състояние и има опасност за живота му. Прострелян е в областта на лявата раменна става и куршумът най-вероятно е заседнал в тялото му. Има данни за голямо количество кръв в белия му дроб. Останалите служители, вероятно 5-6, са взети за заложници. Сред тях е и управителят на банковия клон. Според неофициална информация сред заложниците има и бременна жена.
Специализираният отряд за борба с тероризма, с командир Киро Димов, е излетял от София с военен самолет в 16:40 часа.
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи за Дарик, че се водят преговори с нападателя: „Ситуацията е под контрол, като основната ни цел е да запазим живота и здравето на заложниците. Два пъти е разговаряно с нападателя чрез посредник. Той настоява да се оттеглят полицейските служители от района. По всяка вероятност ще се опита да събере парите, които са налични в банката и ще се опита да избяга с тях. Нашата информация за броя на заложниците е, че са шестима. Нападателят е наркозависим и е от Сливен. Искаме той да бъде успокоен и да не прибягва към действия, които да застрашат живота на заложниците.“
Председателят на Надзорния съвет на банката и една от най-богатите жени в България Петя Славова. По-късно от банката съобщиха, че по техни данни заложниците са седем.
Директор на „Инвестбанк“ Клон Сливен е Веселка Цонева, един от най-добрите служители на „Инвестбанк“, главен счетоводител е Ивелина Тенева. Останалите служители са Ваня Димитрова – счетоводител – касиер, Мими Величкова – счетоводител-касиер, Радина Терзиева – експерт кредитиране, Светлана Динева – счетоводител-касиер, Димитър Митков – охранител. Това са млади хора, професионалисти, коректни и лоялни към банката служители, посочват от банката.
До 20 ч. е не бяха ясни исканията на похитителя. Т
Банката, която се намира срещу областната администрация, е обкръжена от полицейски кордон. Въоръжените полицаи с бронежилетки използват за прикритие паркирани на улицата леки автомобили. Служители на реда отклоняват преминаващите по странични улици, а по покривите на сградите има снайперисти.
Полицейски кордон има и на всички изходи от център на града. Евакуирани са служителите на Областна администрация и живеещите над „Инвестбанк” в Сливен.


 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM