Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

"ВАКАНЦИЯ ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ"

На 3 юли в Природозащитен център "Натура" представители на германските организации H?B (Образователен център по история и екология) и DBU (Немска фондация за околна среда) официално връчиха удостоверение за финансиране на проект "Ваканция за устойчиво развитие". Сертификатът бе връчен на българските партньори по проекта Фондация Екоцентрик и Дирекция на ПП "Врачански Балкан".
По време на еднодневното си посещение гостите посетиха селата Очин Дол, Паволче и Лютиброд, където през следващата година се предвиждат част от обучения на 120 ученици от Германия, Област Враца и Област София. През пролетта и лятото на 2013 година ще бъдат проведени общо шест обучителни семинара на тема "Устойчив начин на живот" с цел запознаване на младежите с принципите на устойчивото развитие и повишаване чувствителността им към актуални екологични проблеми и съществуващите решения за тяхното преодоляване.
Програмата за провеждането на обученията предвижда "учене чрез преживяване" като метод за пълноценно и трайно усвояване на знания и умения. Младите хора ще се запознаят с природните богатства на ПП "Врачански Балкан" чрез провеждането на образователни беседи, комбинирани с приключенски игри и преходи по интерпретативни маршрути на територията на парка.
Проектът включва и реализирането на малки локални подпроекти за облагородяване на средата в селата и подпомагане развитието на устойчив туризъм в тях. Младежите ще се включат активно в изготвянето на идеите и в тяхното реализиране заедно с местните общности.
Продължителността на проекта е 18 месеца и е на стойност 170 765 евро, половината от които се осигуряват от Немска фондация за околна среда, а останалите средства са от H?B, Фондация Екоцентрик и Дирекция на ПП "Врачански Балкан". 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM