Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

24 ЛЕШОЯДА "КАЦНАХА"
В ПРИРОДОЗАЩИТЕН ЦЕНТЪР НАТУРА

На 6 декември 2011 г. 24 белоглави лешояда "кацнаха" в Природозащитен център "Натура" чрез рисунките на учениците от НУ "св. Софроний Врачански". В рамките на две седмици ученици от втори до четвърти клас имаха възможност да рисуват белоглав лешояд, като наблюдаваха реален макет на птицата. Макетът е предоставен на Природозащитен център "Натура" от Сдружение "Зелени Балкани" във връзка с изпълняван проект за възстановяването на белоглавите лешояди в България.

Освен, че показаха своя художествен талант, децата научиха за важната роля и ползата от тези величествени птици както за природата, така и за човека.
Специален гост на откриването на изложбата бе Георги Стоянов, експерт от Дружество за защита на хищните птици, който раздаде информационни плакати и брошури на младите художници и техните родители.
4 от рисунките бяха специално отличени, а техните автори получиха оригинални подаръци от Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан".

Изложбата "Полетът на лешояда" може да бъде посетена всеки работен ден от 9.00 до 17.00 ч. в Природозащитен център Натура до края на месец декември. 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM