Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

НАРЪЧНИК ЗА ЕКОЛОГИЧНО ОБУЧЕНИЕ

Над 40 учители, ученици и експерти по образованието от Област Враца взеха участие в обучителен семинар организиран от Българско дружество за защита на птиците, Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан" и РИО Враца.

В рамките на семинара бе представен интерактивен наръчник "Господари на небето", посветен на опазването на два от най-редките видове птици на планетата - царския орел и ловния сокол. Помагалото е разработено за различни възрастови групи и съдържа презентации, игри, снимки и полезна информация за преподавателите в училищата. Лектори на семинара бяха Николай Терзиев, експерт от БДЗП и г-н Бари Купър от Великобритания - експерт с 30 годишен опит в сферата на природозащитното образование. И двамата лектори бяха единодушни, че учителите могат лесно да въздействат върху учениците, използвайки интересни и забавни методи с който да привличат тяхното внимание. Също така те подчертаха, че заниманията на открито и сред природата са от голямо значение при провеждането на екологично образование.

Изработката на наръчника и организирането на обучителния семинар се осъществява по проект "Опазване на царския орел и ловния сокол и на ключовите за тях места от екологичната мрежата Натура 2000", финансиран по програма "Лайф +" на Европейския парламент.
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM