Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

16 ОКТОМВРИ - ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ
В ПРИРОДНИТЕ ПАРКОВЕ

Международната природозащитна организация WWF, GLOBUL и администрациите 11-те природни парка канят на 16 октомври, неделя, на Ден на отворените врати в природните паркове.
Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан" кани всички гости и граждани на гр. Враца в две инициативи през неделния ден. Първата - организиран преход с квалифициран водач до една малко позната забележителност във Врачанската планина - Каменните гъби над с. Згориград. По време на прехода участниците ще получат интересна информация за карста и карстовите форми, характерни за Природен парк "Врачански Балкан" и ще се запознаят с редки видове растения и животни. Втората инициатива включва залесяване с лечебни видове покрай река Лева в близост до Прохода Вратцата. Експерт на парка ще изнесе беседа за лечебните растителни и дървесни видове, които се намират на територията на Врачанската планина.
През целия ден безплатни брошури и рекламни материали за парка ще бъдат изложени пред Природозащитен център "Натура".
Начален час и сборен пункт за желаещите да участват в организирания преход и в заледяването с лечебни растителни и дървесни видове е 10.00 часа пред Природозащитен център "Натура".
При лошо време в Природозащитен център "Натура" ще има прожекции на научно популярни филми за белоглавите лешояди и за биоразнообразието на територията на Природен парк "Врачански Балкан"!


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM