Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

МЕЖДУНАРОДЕН ОБМЕН
В ПРИРОДЕН ПАРК "ВРАЧАНСКИ БАЛКАН"

От 3-ти до 7-ми октомври 28 младежи от България, Полша, Гърция и Турция се включиха в международен обмен по проект "Традициите и обичаите - малко познатото наследство", организиран от Сдружение "Отворено общуване". Освен представяне на малко известни обичаи от всяка държава, младежите се включиха в редица доброволчески дейности. В рамките на престоя бяха събрани 25 чувала с отпадъци в отсечката между разклона за пещера Леденика и х. Пършевица. Подобрен бе достъпът до две еко пътеки - "Карст и Биоразнообразие" и "Планинарство за начинаещи". По време на организирани работни ателиета младежите изработиха атрактивни концепции за обновяване на Пътеката на приказките. За туристическо-информационния център "Прилепа" бяха направени реалистични макети на прилепи от хартия, а чрез постери-колажи "Човек, Природа, Бъдеще" доброволците изразиха своите възгледи за бъдещото екологично равновесие между природата и човека. В рамките на обмена експерти от Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан" помогнаха за организирането на доброволческите акции и запознаха участниците с уникалното биологично и ландшафтно разнообразие на парка.
Реализираният проект е уникален с включването и младежи със слухови увреждания, които взеха активно участие във всички дейности и общуваха със свои връстници от чужбина.


www.vr-balkan.net


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM