Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

"ПРО-АКТИВНИ В ЖЕСТА"

Под мотото "Про-активни в жеста" премина съботния ден в дома за деца лишени от родителски грижи "проф.Асен Златаров" във Враца. 40 доброволци - студенти от Софийски университет и УНСС организираха разнообразни работни ателиета и твориха заедно с децата от дома. Участниците в работно ателие "Речно приключение" и представители на Дирекция Природен парк "Врачански Балкан" почистиха коритото на река Лева и района около беседката на прохода Вратцата. Събрани бяха 15 чувала с отпадъци.

Участниците в ателието посетиха Наследствената пътека и се състезаваха в различни игри на открито. Децата от работно ателие "Шарени ръце" боядисаха оградата на дома в разноцветни ярки цветове и я декорираха с рисунки.

Катерушките в двора също бяха пребоядисани, както и столовата на дома. Децата от Арт-мим - театъра подготвиха представление и научиха азбуката на глухонемите. В акцията участваха и студенти със слухови увреждания, които активно се включиха в работните ателиета. Специална група от "журналисти" следеше какво се случва във всяко ателие и взимаше интервюта от участниците.

Съботния ден завърши с представяне работата на всяко ателие. Децата обещаха да пазят новите придобивки и си пожелаха нова среща с доброволците.
Инициативата бе организирана от младежите от сдружение "Ателие за социална работа" в рамките на проект "Про-активни в жеста".

www.vr-balkan.net


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM