Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ОТКРИХА ОБНОВЕНИЯ
ПОСЕТИТЕЛСКИ ЦЕНТЪР "ПРИЛЕПА"

На 12 юни 2011 заместник кмета на Община Враца - г-жа Ани Василева и директора на Дирекция на природен парк "Врачански Балкан" - Николай Ненчев официално откриха обновения Посетителски център "Прилепа". Центърът се намира в непосредствена близост до пещера Леденика и се поддържа съвместно от Община Враца и Дирекция на природен парк "Врачански Балкан". Това лято всички туристи и граждани на гр. Враца ще могат да разгледат постоянната изложба "Спелеология и пещерно дело", да видят експозиция от пещерни образувания и да се запознаят с процеса на карстообразуването.
Нова атракция в центъра са постоянните прожекции на научно - популярни филми на пещерна тематика. Туристите ще могат да видят и обновените макети на карстовите форми и на Природен парк "Врачански Балкан". Центърът предлага информационни материали и сувенири.
Възможност за приятна разходка ви предлага обновената пътека "Карст и биоразнообразие". Маршрутът е обозначен с нови информационни табла и кътове за отдих.
"Сега туристите ще могат да прекарат един вълнуващ ден сред природата, съчетавайки посещението на пещера Леденика с разходка по пътеката "Карст и биоразнообразие", както и да научат любопитна информация за пещерите на територията на Природен парк "Врачански Балкан" от Посетителски център "Прилепа", сподели инж. Николай Ненчев.

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM