Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

КОНКУРС НА WWF
"УЧИЛИЩА ЗА ЖИВА ПЛАНЕТА"

Виена - Международната природозащитна организация WWF обявява старта на четвъртото издание на конкурса "Училища за жива планета". Партньор в начинанието е австрийската фондация Ерсте.
В конкурса могат да участват ученици между 12 и 16 години от Австрия, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Молдова, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия и Украйна. Те трябва да представят проект по една от следните три теми: "Дунав/Европейската линия на живота"; "Екологичен отпечатък/глобални ефекти на потреблението"; "Активно гражданство/бъди активен и мотивирай останалите".
Срокът за подготовката на конкурсните проекти е ноември 2011 - май 2012 г. Церемонията по награждаването ще се проведе в Румъния през юни 2012 г., а голямата награда за победителите е образователен лагер, който ще се проведе в северната ни съседка през същата година.
Междувременно трима учители и трима ученици от всяка една от изброените държави ще бъдат поканени да се включат в семинар по устойчиво развитие, организиран от WWF. Той ще се проведе от 22 до 27 октомври т.г. в Австрия и целта му е участниците да бъдат запознати с основните принципи на природосъобразния начин на живот.
За да се включат в състезанието, кандидатите трябва да представят молба и мотивационно писмо не по-късно от 15-ти септември 2011 г. във WWF Румъния на електронен адрес dcaratas@wwfdcp.ro.
През трите години от съществуването й, в инициативата "Училища за жива планета" са участвали повече от 90 учители и 2000 ученици от 11 страни.

Допълнителна информация:
- Основана през 1961 г., международната природозащитна организация WWF [Ве-Ве-Еф] развива дейности в над 100 държави с помощта на 4000 служители и над 5 милиона доброволци. WWF работи за подобряване на състоянието на околната среда, за да може хората да живеят в хармония с природата. В България WWF се занимава със защитените територии и местообитанията от европейско значение в мрежата Натура 2000, горите и сладководните екосистеми, устойчивото развитие на селските райони, промените в климата.

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM