Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

В БЪЛГАРИЯ НЯМА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ
НА ЗАРАЗЕНИТЕ КРАСТАВИЦИ

В България няма разпространение на заразените с ешерихия коли партиди краставици от Испания. Във връзка със съмненията за заразени с бактерията пресни зеленчуци в Германия са получени две предупредителни нотификации по системата RASFF (Система за бързо оповестяване за опасни храни и фуражи). Нотификациите са относно наличие на ентерохеморагична ешерихия коли в краставици конвенционално производство и краставици биопроизводство с произход Испания. Предупредителната нотификация е по-ниската степен на опасност, чрез която страните - членки трябва да вземат превантивни мерки.

Българска агенция по безопасност на храните е предприела следните действия:
1. Взимане на проби от борси и тържища, на които се предлагат пресни зеленчуци и плодове с произход Европейски съюз. Пробите са за наличие на микроорганизми и ще бъдат оповестени до 72 часа.
2. Изпратено е уведомително писмо до всички директори на Областни дирекции по безопасност на храните да извършат масирани проверки за наличие на партиди краставици с произход Испания, като ако бъдат открити такива, те ще бъдат възбранявани, изследвани и след излизане на резултатите ще бъдат освобождавани за реализация.

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM