Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

АВТОМОДЕЛНИЯТ ШАМПИОНАТ

      
      
      
      

Председателят на родната федерация по автомоделни спортове и депутат от Народното събрание д-р Янко Здравков закри в неделя Държавния шампионат по автомоделизъм и връчи хиляда лева на врачанските автомоделисти Дамян Петров и Мартин Дамянов за участие в купа "Европа" по автомоделизъм, което ще се проведе на 14-16 октомври в турския град Бурса.
В събота 28 състезатели от 9 отбора се впуснаха в последния кръг от Държавния шампионат по автомоделизъм за радиоуправляеми модели с двигатели с вътрешно горене. Пилотите направиха по четири квалификации по седем минути в класовете "Нитро с пулстартер", "Нитро", "Формула 2" и "Формула 5".
В края на съботния ден организаторите предвидиха 20- минутен финал в клас " Нитро с пулстартер" , в който над всички бе врачанския пилот Росен Ралчовски, който навъртя 48 обиколки, следван от съотборничката му Цветелина Генчева с 45 обиколки, а трети завърши Калоян Кокошаров от "Ориндж-тим" София с 25 обиколки.
В клас "Нитро" победи 15- годишния Кристиян Вражилов от "Стелди R"
София със 142 обиколки, пред седемгодишния Васко Василев от "Хоби Дик" София със 108 обиколки и Кристиян Крумов от СТМК Враца със 78 обиколки. Вторият врачански пилот Росен Ралчовски получи повреда в двигателя още в първите минути и остана пети с 9 обиколки. Шефът на софийския " Ориндж-тим" Калин Кокошаров кара най-стабилно и победи в кралския клас "Формула 2" като за 45 минути постигна резултат от 167 обиколки, следван на 1 обиколка-166 от Кристиян Вражилов, врачанският майстор Дамян Петров остана трети на четири хилядни от Вражилив, като двамата сътвориха невиждано 15 минутно шоу в края на гонката в изключителна коректна борба по трасето. В същия клас врачанския пилот Генко Базитов водеше до 20 минута, но след повреда остана четвърти с 92 обиколки, Мартин Дамянов също с повреда, е пети с 89 обиколки, а Кристиян Крумов дебютира в този клас със шесто време от 61 обиколки.
В последния клас "Формула 5" победи варненския пилот Николай Петров, който измина 84 обиколки, следван от съотборника си Светослав Янакиев със 81 обиколки, а врачанския майстор на волана Дамян Петров с множество проблеми по модела се добра до третото място със 76 обиколки.
На победителите бяха връчени купи, медали и грамоти.


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM