Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ТАНДЕМЪТ ЦВЕТАНОВ - ЯНЕВА
Е ЗАПЛАХА ЗА ЧЛЕНСТВОТО
НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

В конферентната зала на хотел "Зора", ръководството на ССИ даде пресконференция на тема: "Загива ли предприемачеството в Северозападна България?"

На 16 юни 2011 г., представители на екипа на ръководството на Съюза за стопанска инициатива в състав доц. д-р Алексей Петров, изпълнителен директор и д-р Теодор Дечев, председател на УС, се срещнаха с представители на малките и средни предприятия в град Враца.
На дискусията с представители на малките, средните и микро- предприятия във Враца отново прозвучаха познатите оценки за политически натиск, за административен произвол, за "развихряне" на контролните органи, за "изчезването" от практиката на контролните органи на предупредителните протоколи (съгласно Данъчно процесуалния кодекс), на консултациите и предписанията (в Главна инспекция по труда) и др.
Според представителите на ССИ, Борисов се е провалил с антикризисните мерки, въпреки че социалните партньори са дали рецепта за намирането на милиард и половина лева бюджетни приходи още през април 2010 г. Само провалянето на продажбата на остатъчните дялове от електроразпределителните дружества и провалът на продаването на държавните квоти от въглеродните емисии са допринесли за увеличаването на бюджетния дефицит с не по-малко то 600 милиона лева. Изпълнителната власт се втурна под патронажа на премиера да събере недостигащите й пари от гърба на предприемачите. На практика държавата изземва оборотите на малките фирми с натиск, административен произвол и "безкомпромисно поведение" от страна на контролните органи.
"Новото", което предлага опитът на предприемачите в град Враца е, че е известна цената, която трябва да се заплати в случай, че някой спечели обществена поръчка. Тя възлиза на 15 процента от размера на поръчката и се "инкасира" от лице, популярно сред предприемачите с кодовото име "Ники Фотото". Врачанските предприемачи настояха пред ръководството на ССИ да организира среща с Главния прокурор на Р. България в град Враца, където на място да чуе лично изнесените данни за преплитането на престъпници, корупционисти, полиция и прокуратура.
От ССИ очакват най-скандалните избори в досегашната ни история.
От друга страна, във Враца цари огромно притеснение, причинено от усещането за тотално подслушване и злоупотреба със специални разузнавателни средства. Предприемачите очакват досегашните репресии над бизнес конкуренти да се изродят в политически репресии по време на изборите. Врачани са шокирани от свръх скандалната` ситуация със създаването на тандема "Цветан Цветанов - Владимира Янева". Очакването е, че министърът на вътрешните работи, като шеф на предизборния щаб на управляващата партия, ще поръчва подслушване на политическите си опоненти, а г-жа Янева ще дава разрешения за това в качеството си на председател на Софийски градски съд (СГС).
От ССИ настояват твърдо, че врачанският гарнизон не само не бива да бъде закрит, но и трябва спешно да се предприемат действия за допълнителна подготовка и дооборудване на поделението за действие в случай на извънредна ситуация, породена от авария или терористичен акт в АЕЦ "Козлодуй". Средствата за дооборудването и за допълнителна подготовка трябва да бъдат осигурени от бюджета на АЕЦ "Козлодуй" и на Националната електрическа компания.
ССИ се противопоставя на фактическата ликвидация на Професионалната гимназия по лека промишленост и услуги "Мито Орозов". 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM