Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

АКУШЕРО-ГИНЕКОЛОГИЧНИТЕ ПРЕГЛЕДИ

Сто и десет акушер-гинекологични прегледа са извършени до момента в изпълнение на програма на ФАР „Подобряване на състоянието и интеграцията на малцинствените групи в неравностойно положение със специален фокус към ромите” чрез провеждане на профилактични акушер-гинекологични прегледи и осъществяване на цитонамазки с АГ мобилен кабинет.
Мобилният кабинет стартира дейността си на 19 август и в шестте дни, в които бе стациониран в Криводол и селата към общината от безплатните прегледи се възползваха над 100 жени. На всички пациентки е взета цитонамазка, а при 90% от прегледаните е извършено и ултразвуково из- следване по преценка на лекаря. От първите готови резултати при извършване на задължителната цитонамазка, са констатирани случаи, които са за допълнително уточняване и лечение.
При голям процент от прегледаните жени са открити различни заболявания, които подлежат на амбулаторно лечение и според мнението на екипа, извършващ прегледите, са в следствие на нередовна профилактика в населението.
Всички пациенти, с констатирани проблеми и заболявания, са с назначено лечение или насочени за допълнителни изследвания и болнично лечение.
Профилактичните прегледи за населението на град Враца ще продължат след 25 октомври 2010 г.
През месец септември се извършват прегледи в общините Борован, Хайредин, Мизия и Оряхово. 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM