Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

20 ГОДИНИ УСПЕШНА РАБОТА НА ШЕСТИ БЛОК

На 13 август 2012 г., в 18 ч. и 41 мин., се навършват 20 години от деня, в който Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" достига пълно натоварване на мощността си (100% мощност).
От включването в паралел с електроенергийната система на България до днес Шести блок е произвел 119 251 137 мегаватчаса електроенергия. През изминалата 2011 г. е достигнато неговото най-високо годишно производство - 8 146 961мегаватчаса, което е 16.27% от цялото количество електроенергия, произведено през годината в страната.
Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" заема водещо място сред най-безопасните и надеждно работещи ядрени мощности в света. Освен отличните експлоатационни показатели, доказателство за това са и регистрираните на блока 13 години и 3 месеца без непланово сработване на аварийна защита на реактора - водещо постижение сред ядрените енергоблокове от този тип в световен мащаб.
По случай кръглата годишнина изпълнителният директор на централата Валентин Николов поздрави всички работещи в Дружеството, като специално открои заслугите на хората, работили за изграждането и успешната експлоатация на блока. Валентин Николов отново потвърди решимостта на ръководния екип на централата да работи за развитието на ядрената енергетика на страната с проектите както за удължаването на експлоатацията на Пети и Шести блок, така и за изграждане на нова ядрена мощност на площадката на АЕЦ "Козлодуй". 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM