Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

АЕЦ "КОЗЛОДУЙ" ДАРИ КНИГИ НА УЧИЛИЩА
И КУЛТУРНИ ИНСТИТУЦИИ

На 20 юни 2012 г. Валентин Николов, изпълнителен директор на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД, подари закупените от атомната централа комплекти книги "Подбрани извори за българската история" на представители на трите средни училища в гр. Козлодуй - СОУ "Св. св. Кирил и Методий", СОУ "Христо Ботев" и ПГЯЕ "Игор Курчатов". Книги получиха и читалищните библиотеки в града и в селата Хърлец, Гложене и Бутан; Домът на енергетика; Общинският детски комплекс и корабът-музей "Радецки".
При връчването Валентин Николов заяви, чe АЕЦ "Козлодуй" наред с факта, че е високотехнологично предприятие, осъществява и благотворителна дейност - за образование и за социални проекти. Това дарение е свързано с българската история, акцентира той, която ни помага да съхраним идентичността си и да отстояваме своята значимост като европейска държава. Изпълнителният директор подчерта, че зад акта на благотворителност стоят стотиците инженери, физици, технолози, работещи в АЕЦ, и чрез работата на които има възможност за осъществяване на тази родолюбива проява. От името на Общината за жеста на централата думи на благодарност отправи кметът Румен Маноев.
Събитието се състоя в културния дом на енергетиците по време на организираната от клуб "История" към АЕЦ "Козлодуй" среща с акад. Георги Марков - изтъкнат историк и член на научния съвет на Института по история към БАН, и с Димитър Димитров - съпредседател на Фондация "Тангра ТанНакРа", която е издател на уникалните томове с исторически документи.


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM