Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

493 ПОСЕТИТЕЛИ В ПЪРВИЯ ЗА 2012 г.
ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В АЕЦ "КОЗЛОДУЙ"

"Ядрената енергетика се нуждае от млади хора и затова искрено се радваме на техния интерес към атомната електроцентрала." Това заяви по време на Деня на отворени врати изпълнителният директор на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД Валентин Николов. Той и Марина Армутлиева - председател на Съвета на директорите на Дружеството, придружиха в обиколката им на 6 енергоблок ученици от Клуба по физика към Природо-математическа гимназия "Акад. Иван Ценов" - гр. Враца. И тази година инициативата привлече много деца и младежи - те бяха половината от всички 493 гости в централата.

Най-малките посетители в първия за 2012 г. Ден на отворени врати бяха 6-месечната Снежана Пламенова Ангелова от гр. Козлодуй и 7-месечната Йохана Герхард Хьофер от гр. София, а най-възрастната - Николина Аврамова от гр. Лом, на 72 г. Атомната електроцентрала разгледаха и много организирани групи - ученици от Националната природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" - София, Професионалната гимназия по ядрена енергетика "Игор Курчатов" - гр. Козлодуй, потребители на Центъра за социална рехабилитация и интеграция - гр. Враца, и др.
За гостите бяха организирани посещения на командните и машинните зали както на 440-мегаватовите втори и трети блок, така и на 1000-мегаватовите пети и шести енергоблок. Технологията на производство на електричество от ядрена енергия бе разяснена от опитни специалисти, които придружаваха групите по време на обиколките.


  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM