Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

СТАРТИРА ПЪРВИЯТ ЕТАП ОТ ПОДГОТОВКАТА
ЗА ПРОДЪЛЖАВАНЕ СРОКА НА ЕКСПЛОАТАЦИЯ
НА ПЕТИ И ШЕСТИ ЕНЕРГОБЛОКОВЕ
НА ЦЕНТРАЛАТА

В АЕЦ "Козлодуй" стартира първият етап от подготовката за продължаване на срока на експлоатация на пети и шести енергоблокове на централата с до 20 години. За това информира на среща с министър-председателя Бойко Борисов и вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" Александър Николов.
Между "АЕЦ Козлодуй" ЕАД и Консорциум ОАД "Концерн Росенергоатом" (Русия) - EDF (Франция) е сключен договор за комплексно обследване на фактическото състояние и оценка на остатъчния ресурс на оборудването и съоръженията на двата 1000-мегаватови блока.
В съответствие с условията на издадените от Агенцията за ядрено регулиране лицензи на пети и шести блок, за продължаване на експлоатацията след изтичане на проектния срок на основното оборудване на реакторните инсталации, АЕЦ "Козлодуй" трябва да изготви и изпълни Програма за подготовка на блоковете за продължаване на срока на експлоатация. Програмата ще бъде изготвена на базата на резултатите от направеното комплексно обследване. Следващият етап ще обхване изпълнението на мероприятията, включени в Програмата, след което АЕЦ "Козлодуй" ще може да подаде пред АЯР заявление за нови лицензи за експлоатация на пети и шести блок.
Ескплоатационните срокове на двата блока изтичат съответно през 2017-та и 2019-та година.

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM