Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

В АЕЦ "КОЗЛОДУЙ" СЕ ПРОВЕДЕ МИСИЯ
ЗА ТЕХНИЧЕСКА ПОДДРЪЖКА

От 28 февруари до 2 март 2012 г. в АЕЦ "Козлодуй" се проведе Мисия за техническа поддръжка (МТП) на тема "Подготовка за мисия OSART". Тя бе организирана от Московския център (МЦ) на Световната асоциация на ядрените оператори (WANO) и бе по покана на ръководството на българската АЕЦ. Основната цел на форума бе експертите от Асоциацията да споделят своя опит и да дадат препоръки, които да помогнат при провеждането на предстоящата в края на годината мисия OSART (Operational Safety Review Team) на Международната агенция по атомна енергия.
Експертите от WANO - МЦ, проведоха съвместно с представителите на АЕЦ "Козлодуй" семинари в работни групи и извършиха наблюдения в различни обекти на централата. Обхванати бяха следните области: "Експлоатация", "Инженерно осигуряване", "Ремонт", "Химия" и "Аварийно планиране и аварийна готовност". Обсъжданията и дискусиите предоставиха на специалистите в АЕЦ "Козлодуй" ценен опит и полезна информация за дейностите по подготовка на OSART мисия в тези области.


* МТП е една от програмите на WANO, наред с партньорските проверки и обмяната на експлоатационен опит. Тя помага на членовете на WANO да открият решения за съществуващи проблеми и да намерят доказани в практиката начини за ефективно подобрение на работните процеси.


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM