Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

УНИКАЛНА ИЗЛОЖБА
В ДОМА НА ЕНЕРГЕТИКА

На 21 януари три дами, обединени от общо увлечение - създаването на гоблени с мъниста - подредиха 30 свои творения в Дома на енергетика към АЕЦ "Козлодуй". Освен от хобито си Галя Димова, Елена Димитрова и Валентина Тодева са свързани и от обща работа - те са част от екипа на Изпитвателен център "Диагностика и контрол" в атомната централа.
Изработването на гоблени от мъниста е ново за България. Валентина, която от 15 години шие с традицинната техника, случайно открива при едно посещение в Москва преди две години този непознат вариант. Включва се и Елена, чийто роднини изпращат първите образци от руската столица, и оттогава трите жени посвещават по-голямата част от свободното си време на новото увлечение. Резултатът ги насърчава и така създават цяла колекция, която решават да покажат пред публика. Две са основните теми, представени в уникалната изложба - икони и цветя. Амбицията е да опитат и с пейзажни изображения, които вероятно публиката ще види на следващата им изложба. 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM