Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

РЪКОВОДСТВОТО НА БАН ПОСЕТИ АЕЦ "КОЗЛОДУЙ"

По покана на изпълнителния директор на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД Александър Николов на 20 януари на работно посещение в атомната централа бе делегация на Българската академия на науките (БАН). В състава на делегацията, водена от председателя на БАН академик Никола Съботинов, бяха включени акад. Александър Попов - заместник-председател на БАН, чл.кор. Стефан Воденичаров - председател на Общото събрание на БАН и директор на Института по металознание, съоръжения и технологии с център по хидро-аеродинамика, доц. Димитър Тонев - директор на Института по ядрени изследвания и ядрена енергетика (ИЯИЯЕ), Емилия Христоскова - началник на кабинета на председателя на БАН.
В разговорите участваха Александър Николов - изпълнителен директор на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД, Митко Янков - директор "Безопасност и качество", Емилиян Едрев - директор "Производство", Иван Андреев - директор "Развитие и модернизации", Красимир Николов - директор "Икономика и финанси".
Срещата бе посветена на възможностите за сътрудничество в развитието на ядрената енергетика в България. Ръководството на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД даде висока оценка на работата на учените и експертите от ИЯИЯЕ към БАН, свързана с изпълнение на проведените в централата стрес тестове.
Представителите на ръководството на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД и на БАН взеха решение да бъде подготвена обща стратегия за популяризиране на ядрената енергетика.
На базата на научните изследвания в областта на енергетиката и подписаното през миналата година Рамково споразумение между двете институции БАН ще оказва научно - методическо съдействие и помощ на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД, чрез създаване на съвместни екипи за участие в национални и международни проекти и конкурси. Ще бъдат организирани и научно - практически конференции и семинари, взаимна размяна на специалисти, както и обучение на млади кадри.
В хода на разговорите бе обсъдена и започналата съвместна програма за обучение на шестима задочни докторанти от "АЕЦ Козлодуй" ЕАД към ИЯИЯЕ по специалност "Ядрени реактори". Подчертано бе, че подобен проект се осъществява за първи път и доказва практическите ползи от сътрудничеството между науката и индустрията.


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM