Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

АЕЦ "КОЗЛОДУЙ" СЕ ГОТВИ
ЗА МИСИЯ ОСАРТ

Със среща и семинар на 29 ноември 2011 г. в АЕЦ "Козлодуй" започна подготвителната работа по предстоящата в края на следващата година ОСАРТ мисия (OSART - Operational Safety Review Team) на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ). По време на разговорите между представителите на Агенцията и на АЕЦ "Козлодуй" бе обменена работна информация и бяха обсъдени конкретни въпроси по провеждането на предстоящата мисия. Работата на партньорите от МААЕ и от атомната централа ще продължи със семинар, който включва представяне на методиката на ОСАРТ мисиите, техники за обходи на площадката, преглед на резултати и др.
Общата концепция на програмата ОСАРТ включва подготвителна среща и семинар, провеждането на самата мисия, както и последваща проверка. Основната цел на мисиите ОСАРТ е да съдействат за повишаване на безопасността при експлоатацията на атомните централи и да спомагат за постоянното развитие на експлоатационната безопасност чрез разпространение на информация за добри практики.
Част от подготовката за ОСАРТ мисията е и провеждането на започналата на 28 ноември Мисия за техническа поддръжка на Световната асоциация на ядрените оператори (WANO). Мисията ще оценява подготовката на персонала на АЕЦ "Козлодуй" в областта "Експлоатационен опит". В екипа на WANO са включени 5 експерти от Парижкия и Московския център на Асоциацията. По време на своята работа в АЕЦ "Козлодуй" екипът ще извърши обходи на площадката на централата, наблюдения и интервюта с персонала. Мисията на WANO ще завърши на 2 декември 2011 г. с оценка на дейностите в проверяваната област. 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM