Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В
АТОМНАТА ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛА

В събота, 15 октомври, за втори път през 2011 г. в АЕЦ "Козлодуй" се проведе инициативата Ден на отворени врати. 336 души, водени от интереса си към атомната енергетика, посетиха централата. Гостите бяха от Испания, Украйна, Русия и от цяла България - от Бургас, Русе, Велико Търново, Ловеч, Разград, София, Плевен, Кюстендил и много други населени места.
Първият регистриран, Анатоли Нанов, на 6 г., от Козлодуй, заедно с майка си разгледа 440-мегаватовия втори блок. Най-малкият посетител на АЕЦ на 15 октомври бе Тервел Върбанов, на 1 година и 7 месеца, от Козлодуй, а най-възрастният - Игнат Игнатов, на 88 години, от Русе.
Отворени за посетители бяха командните и машинните зали на 440-мегаватовия втори блок и на 1000-мегаватовия пети блок, където експерти от АЕЦ запознаха посетителите с работата на ядрените електропроизводствени мощности. Пред Информационния център на централата за гостите бяха организирани демонстрации на съвременна противопожарна техника и на мобилната лаборатория за измерване на радиационния гама-фон в реално време. В програмата за Деня бяха включени също и прожекции на документални видеофилми за АЕЦ "Козлодуй". Всички гости получиха и информационни материали за ядрената енергетика и за дейността на атомната електроцентрала. 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM