Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

20 ГОДИНИ ОТ ВКЛЮЧВАНЕТО
НА 6 БЛОК

На 2 август 2011 г. се навършват 20 години от включването на 6 блок на АЕЦ "Козлодуй" в паралел с електроенергийната система (ЕЕС) на страната. Паралелът е осъществен на тази дата в 5 часа и 7 минути през 1991 г., когато е дежурна смяна "А" в състав: дежурен инженер на смяна - Иван Гризанов, старши инженер оператор - Янчо Янков, инженер оператор - Владимир Владимиров, контролиращ физик - Мариана Стефанова.
С включването в експлоатация на 1000-мегаватовия шести блок общата инсталирана мощност за производство на електроенергия от атомната централа достига 3 760 мегавата. За изминалите 20 години, от включването в ЕЕС до 1 август 2011 г. включително, шести блок е произвел 111 116 834 MWh електроенергия.
Благодарение на осъществените модернизации и на високия професионализъм на персонала днес шести енергоблок на АЕЦ "Козлодуй" се нарежда сред най-надеждно работещите ядрени мощности в света и е един от ядрените блокове с най-продължителна работа без непланово сработване на аварийна защита на реактора - 13 години и 3 месеца.
Днес, 2 август 2011 г., 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй" работят със 100% натоварване на мощността.


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM