Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПРЕДСРОЧНО ЗАВЪРШИ
ГОДИШНИЯТ ПЛАНОВ РЕМОНТ
НА ПЕТИ ЕНЕРГОБЛОК

На 30 май 2011 г. завърши плановият годишен ремонт на 1000-мегаватовия пети блок на АЕЦ "Козлодуй" и в 20 ч. 39 мин. блокът бе включен в паралел с електроенергийната система на страната, след извършена проверка и издадено разрешение от Агенцията за ядрено регулиране.
Ремонтът на пети реактор е завършен предсрочно за рекордните 37 дни, вместо за предварително планираните 45. "Тези осем дни повече работа на реактора означават 12 млн. лева повече за българската енергетика. Поздравявам колегите от "Козлодуй" за добре свършената работа и искам с гордост да отчетем качеството на специалистите, работещи в българската енергетика", каза по този повод министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.
В рамките на ремонта, започнал на 24 април, успешно бяха изпълнени планираните ремонтни дейности, модернизации и профилактика на оборудването. Реакторът на блока бе презареден със свежо ядрено гориво за следващата горивна кампания.
Шести енергоблок на АЕЦ "Козлодуй" работи със 100% натоварване на мощността в съответствие със съгласувания с "Електроенергиен системен оператор" ЕАД график за работа на блоковете на атомната електроцентрала.

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM