Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ДВАНАДЕСЕТ УЧЕНИЦИ
РЪКОВОДИХА АЕЦ ЗА ЕДИН ДЕН

На 29 март 2011 г., за трета поредна година, АЕЦ "Козлодуй" взе участие в Националната инициатива "Мениджър за един ден", организирана от фондация "Джуниър Ачийвмънт България". С отговорностите на ръководния екип на атомната електроцентрала в реална работна среда се запознаха четирима ученици от 11 клас и осем дванадесетокласници от Средно общообразователно училище "Св. св. Кирил и Методий" в гр. Козлодуй. Младежите видяха как на практика се управлява най-голямото предприятие за производство на електрическа енергия в страната и се запознаха с различни аспекти от дейностите, извършвани в него - в области като производството, осигуряването на безопасността, администрирането, управлението на търговските и на правните отношения и др. Натрупаните впечатления ще улеснят учениците при избора на професионално направление за бъдещата им реализация.
Работният ден на младите мениджъри започна със среща с ръководния екип на Дружеството, по време на която изпълнителният директор на централата Костадин Димитров им връчи длъжностни характеристики и договори за временно управление. Стефка Петрова, ръководител на управление "Администрация и контрол", изнесе презентация, в която представи АЕЦ "Козлодуй", системата за подбор на персонал, както и възможностите за провеждане на стаж в централата.
В рамките на деня на позицията изпълнителен директор на атомната електроцентрала работи Наталия Кръстева от 12 клас. Другите ученици заеха длъжностите заместник изпълнителен директор; директори на дирекциите "Безопасност и качество", "Производство", "Развитие и модернизации", "Икономика и финанси"; ръководители на управленията "Експлоатация", "Правно", "Търговско", "Администрация и контрол"; главни инженери на Електропроизводство - 1 и на Електропроизводство - 2.
Освен работа на ключови позиции в отделни дирекции и управления, съгласно програмата за деня, учениците посетиха комадните и машинните зали на втори и на работещия на пълна мощност 1000-мегаватов пети енергоблок.
С включването си в инициативата АЕЦ "Козлодуй" отново доказа, че отделя специално внимание на младите хора и подкрепя реализирането на връзката между образователната и производствената сфера. 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM