Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ЗАВЪРШИ ПРОВЕРКАТА
НА WANO В АЕЦ "КОЗЛОДУЙ"


На 11 февруари 2011 г. завърши последващата партньорска проверка на WANO* (WANO Follow-Up Peer Review) на 1000-мегаватовите 5 и 6 блок на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД.
Експертите на Световната асоциация на ядрените оператори оценяваха изпълнението на препоръките от проведената през юни 2009 г. в АЕЦ партньорска проверка и постигнатия напредък за изминалия период в областите "Oрганизация и административно управление", "Eксплоатация", "Ремонт", "Инженерно осигуряване", "Опит от експлоатацията", "Радиационна защита" и "Химия". По време на последващата проверка, започнала на 7 февруари, екипът на WANO извърши наблюдения на работата на персонала и интервюта със специалисти и ръководители от АЕЦ "Козлодуй".
Работата на експертите в АЕЦ "Козлодуй" завърши със среща с ръководния екип на централата, на която представителите на WANO представиха своите заключения в наблюдаваните области. Франтишек Костиха, ръководител на проверяващия екип, даде висока оценка за състоянието на оборудването на 5 и 6 блок и за компетентността на персонала на всички нива, като отбеляза огромната работа, извършена в българската атомна централа в периода след предишната мисия. "Успехите на всяка отделна атомна централа са успех и за WANO и доказателство за ползата от провеждането на партньорските проверки", подчерта в речта си Франтишек Костиха.
Заключенията на експертите предстои да бъдат обобщени в официален доклад, който, съгласно условията на програмата за партньорски проверки на Световната асоциация, не се публикува и се предоставя единствено на експлоатиращата организация.

*WANO (World Association of Nuclear Operators) - Световна асоциация на ядрените оператори


 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM