Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ЗА РАЗВИТИЕТО
НА СЕВЕРОЗАПАДА

• Специалисти от БАН и Селскостопанската академия ще помагат в разработването на програмата

На 17 декември президентът Георги Първанов бе във Враца за първата от поредицата срещи на Движението "АБВ", на които се разискват въпроси и се предлагат мерки за развитието на отделните региони в страната. Тя бе организирана от Земеделски Народен Съюз и Земеделски Съюз "Александър Стамболийски". Присъстваха и ръководителите на двата земеделски съюза, организатори на форума - Стефан Личев и Спас Панчев. Сред участниците в срещата се видяха представители на различни политически партии - БСП, НДСВ, поддръжници на ГЕРБ, кметове на общини, бизнесмени, граждани.
Анализ на състоянието на Северозапада направиха председателят на УС на ТПП Враца Евгени Евгениев, кмета на Криводол - Николай Иванов и бившия областен управител на Враца Антонио Георгиев.

"Ситуацията е изключително тежка! Говорим за социално-икономическо оцеляване – заяви Николай Иванов. - След демографската ката- строфа и катастрофата на управлението все повече се превръщаме в територия, даже вече нямаме и армия".
"Няма болници във врачанско, които да са без задължения, личните лекари са пред катастрофа, врачанската РЗОК е на първо място в страната по наложени глоби, а на последно по отпуснати средства!“- заяви Антонио Георгиев.
Георги Първанов предложи създаването на Център за анализи и подготовка на Програма за развитие на Северозапада. Президентът се ангажира с осигуряването на специалисти от БАН и от Селскостопанската академия, които да помогнат в разработването на програмата. Центърът ще осъществява и експертна подкрепа на местните власти в усвояването на средствата от европейските фондове.
Главнокомандващият на българската армия Георги Първанов смята, че решението да се закрие поделението във Враца е недалновидно от военно-стратегическа гледна точка. Той каза още, че споделя тревогата, че тук „наистина ще има проблеми, свързани със социалната адаптация на хората, които до сега са работили в поделението“.


 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM