Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПРЕОБРАЖЕНИЕ

В 33-тата година от земния си живот, 6 дни след беседата с учениците си Иисус Христос се преобразил на планината Тавор. Това станало пред погледа на учениците му Петър, Яков и Йоан. Нощта, изморени, учениците заспали. Христос, който бил на молитва, се издигнал над земята и засиял в силна светлина. Лицето му заблестяло като слънце, дрехата станала бяла като сняг. Свидетели от небето били Мойсей и пророк Илия, с които Христос разговарял за кръстните си страдания и възкресение.
На Преображение Господне вярващите спомнят небесната слава и мощ на Спасителя.
На този ден те се причестяват след петдневен пост. В чест на празника се позволява риба.
На Пребражение се бере първото грозде и се раздава на близки и съседи.
Вярва се, че в нощта срещу Преображение, също както и на Богоявление, в небето се отваря Божията врата и Господ се показва на нея. Праведният може да види тази врата и каквото поиска в този миг, Господ ще му го даде.
От Преображение Господне "лятото се пречупва" и времето се преобръща - върви към есента. Водите в изворите и реките изстиват и вече не стават за къпане, дните и нощите застудяват.

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM