Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПРАЗНУВАМЕ СЪЕДИНЕНИЕТО

      
      

С празнично шествие, предвождано от духовата музика, във Враца започна отбелязването на Деня на Съединението. Два лъча, символизиращи Княжество България и Източна Румелия, се събраха в едно пред сградата на Община Враца. На мястото бе поставено пано, върху което се извърши символичното Съединение на Северна и Южна България. "Преди 127 години една малка държава извърши един безпрецедентен акт като дръзна да се противопостави на половината свят. И днес ние се прекланяме пред подвига на нашите предци. Те ни завещаха, че само чрез единение и загърбване на политическите интереси, може да се работи в името на една кауза - България. Нека бъдем техни достойни наследници. Нека си стиснем ръцете в името на просперитета на нашата страна, в името на доброто на Враца. Защото само народ, който е загърбил политическите пристрастия и верските различия, може да преуспее. Само този народ ще пребъдва във вечни времена" - каза в приветствието си към събралото си множество временно изпълняващият длъжността кмет на Враца Светозар Луканов. Сред официалните гости на тържеството бяха също народният представител Венцислав Лаков и зам.-кметът Красимир Богданов, кметове на кметства от общината и кметски наместници. Врачани и гости на града в края на тържеството изиграха хоро под звуците на духовия оркестър към читалище "Развитие".
В 18.30 ч. в Регионалния исторически музей бе прожектиран филмът "Борба за единение". В 19 ч. в двора на Етнографско-възрожденския комплекс във Враца започва концерт на врачанската симфониета.

      
      
      
      

В Деня на Съединението - на 6 септември - духовият оркестър изнесе концерт пред сградата на читалище "Развитие".

 

     


Даниела Хитова,
гл. експерт "Връзки с обществеността"
 

 
 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 


 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM