Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

Друга гледна точка

ПРОВАЛЪТ НА ПРОТЕСТА. КОЙ И СРЕЩУ КАКВО
ОРГАНИЗИРА ПРОВОКАЦИИТЕ СРУЩУ ВЛАСТТА?

Изнервеността на кукловодите на протеста в лицето на Росен Плевнелиев, Иво Прокопиев, Цветелина Бориславова, Саша Безуханова, Кристалина Георгиева и Иван Кръстев се разкри в петък. В "Панорама" Безуханова ултимативно обяви срок - до понеделник Орешарски да подаде оставка. Какво прави Безуханова в "Панорама" ли? Участието на Саша Безуханова е издействано от самия водещ Бойко Василев, който е брат на мъжа на горепосочената Ивет Добромирова.
Братът на Бойко - адвокатът Румен Петров преди месец извърши опит за неуспешна блокада на премиерския ескорт в "Бояна". Преизбраният генерален директор на БНТ Вяра Анкова с радост е приела, че Безуханова ще обяви война на правителството именно от "държавната" телевизия. Кукловодите са ясни - проектите им "България може" и "Република БГ" не биха могли да формират електорален потенциал, ако ще и САЩ да осигурят пълна подкрепа. Всъщност, че САЩ вече започват да оттеглят доверието си от бунтарите на кръга "Капитал" става ясно именно от категоричната позиция на редакцията на американското издание, че Росен Плевнелиев е обявил, че скоро ще назначава свое правителство. Позицията на изданието несъмнено е удар срещу пропилените опити за политическо инженерство на т.нар. "политологичен гуру" Иван Кръстев, който всъщност помогна на Бойко Борисов да се домогне до властта - през 2005 г. като кандидат за кмет на София, а през 2009 г. и като участник в парламентарните избори.
Напрежението сред кукловодите се прехвърли върху техните работници и те започнаха да допускат тежки гафове, които са на път да отвратят граждани, които довчера също са искали оставката на кабинета. Знакът на Безуханова бе разчетен от Ивет Добромирова и ангажираната с менижирането на протестите нейна ПР-агенцийка "Пр-о-Пр". Фактът, че Добромирова и компания са ангажирани с провокациите срещу властта е известна на широк кръг от хора и журналисти от водещите медии, които обаче били вербувани да пазят в тайна провокациите.
"Пробитите" журналисти получавали насоки и новини за формата на протеста и предстоящите провокации - атака на жилището на вътрешния министър Цветлин Йовчев, блокада на резиденция "Евсиновград", акцията с дини от тази вечер. Докато беше говорител на "служебния кабинет" на ПРезидента Добромирова изнесла от Министерски съвет цялата мейл листа на водещите журналисти и на всички централни медии. Сега журналистите получават информации за очакваните провокации чрез базата данни.
Да не остане назад и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов често пращал СМС на любимите си репортерки. Съобщенията съдържали въпроси и тези, които журналистите изказват при живите си връзки от протестите. По традиция Борисов не се отлепял от телевизора от 18.30 до 20.30 часа и не скривал недеволството си, ако някой негов доверен журналист не прокара тезата му във включването си от жълтите павета.
Добромирова е автор на АНТИ-правителствената информационна служба. Сайтът й NOresharski и фейсбук-групата обаче не се ползват с добра популярност, отчитат специалисти от IT -бранша. За кратко към сайта се присъединила и бившата ПР-ка на Симеон Дянков - Бетина Жотева, но после се изплашила и спряла да сътрудничи на Ивет-ка. Помощничката на Добромирова - Зорница Миткова се оказа провокаторката, която в четвъртък нападна Мая Манолова. Заместник-председателят на Народното събрание разговаряше с протестиращи, когато Зорница Миткова провали дискусията с крясъци и нападки.
Добромирова и Миткова планират провеждането на акция срещу резиденция "Евсиновград" на 5 август. За целта в неделя те са създали и събитие за протеста във Фейсбук. Опитът за провокация цели да се стигне до нови сблъсъци с органите на реда, което да ги превърне в мъченици и да даде нов залп на протеста.
Сред първите заявили присъствие на протеста край Евсиновград се оказва и служителка на ПР-агенцията на небеизвестната Диана Дамянова - Сиа Велинова, бивш журналист в "Капитал". Диана Дамянова е личен ПР на Валентин Златев. Името й фигурираше в записите между Бойко Борисов и Мирослав Найденов, когато двамата обсъждаха плащанията в медиите. Самата Велинова беше ПР на фонд "Земеделие" по времето на "Калинка" Илиева. Истинската причина за протеста пред "Евсиноград" е, че Ивет Добромирова искала да си почине. Всяка година тя летува на курорта "Калиакрия", за чийто имидж никак неслучайно се грижи.
Тоталният провал на стратегията на Ивет-ка и компанията стигна дотам, че в неделя слънчасалите дами и господа стартираха тотална манипулация. Разпространеното видео, в което се твърди, че полицай с щит е счупил прозореца на белия автобус, бе представено като безусловна истина. В акцията се включи и OFFnews, чийто главен редактор се слави, че осигурява финансирането чрез срещи на четири очи.
Добромирова се хвърли да защитава като Матросов на амбразурата и Камен Алипиев-Кедъра. Спортният коментатор на БНТ изръси нелепа глупост във фейсбук като си пожела неутронна бомба да унищожи всички участвали в празника на Бузлуджа. За това си деяние Алипиев отдавна трябваше да е освободен от държавната БНТ. Служебните мейли на БНТ били заринати от писма на възмутени граждани.
ПР-те на президента и олигархичната групировка "Капитал" са автори и на СМС-атаките срещу депутатите от БСП, ДПС и "Атака" и водещи български журналисти. СМС-атаките се осъществяват чрез чуждестранен сървър, а един СМС излиза около 10-12 евроцента.
В това начинание им помага и групата около сайта "Не!Новините" и бивш продуцент.
Всичко изписано дотук е известно на управляващите, на специалистите в МВР, както и на определени служители в ДАНС.
Действията на кукловодите и куклите в нощта на вторник, когато се стигна до сблъсъците, също отдавна са публично достояние. Въпреки това, управляващите изобщо не бързат да предприемат действия, защото очакват и следващата стъпка на "красивите, умните и богатите" протестиращи, а именно да се обявят за жертви на "репресия, подслушване, външно наблюдение" и каквото още измислят. Антоанета Цонева бързо ще се възмути, Йонко Грозев ще бъде извикан да ги защитава, Иван Бедров ще ръси доноси за "Дойче Веле", Виктор Стоянов ще обикаля с мегафона, Виктор Димчев ще използва парите му дадени от Цветан Цветанов и ще се прави на жертва, а адвокат Милен Шопов ще живее с гордостта си, че е участвал в "Шоуто на Слави".
Намеса на службите изобщо не е нужна, защото не можеш да свалиш една легитимна власт, ако не можеш да правиш ПР-а на един провалил ПРезидент, пардон ирландска пастирка.

Зорница Иветкова
Afera.bg


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM