Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ВРАЦА ОТБЕЛЯЗА 176-ТАТА ГОДИШНИНА
ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

      

Днес врачани се събраха пред паметника на Васил Левски в центъра на града, за да отбележат 176-тата годишнина от рождението на великия българин. "Малко е да се каже, че без Левски историята нямаше да е същата. Ние имаме своите достойни революционери, книжовници, просветители, страдалци за свободата на поробеното ни отечество. Но делото на Левски вплита в едно всички идеи, изяви, национални стремления! Той е сред малцината, които изграждат моралните устои и пътища пред бъдеща свободна, нова и модерна България! Нека 176-та годишнина от рождението на Васил Левски е един силен подтик и към нас, днешните поколения, на които са скъпи единението и добруването на българския народ! Нека пазим чисти името, живота и величавото дело на Апостола, така както кристално чиста беше любовта му към Майка България!" - каза в тържественото слово зам.-кметът Красимир Богданов.
Пред събралото се гражданство Валерия Тарашоева от Регионалния исторически музей прочете мисли от и за Васил Левски. Деца изпълниха стихове за героя. Неговият образ, националният флаг и българският герб влязоха в рисунките на малчуганите, които се включиха в арт работилницата на открито, инициирана от Община Враца и Регионалната библиотека "Христо Ботев".


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM