Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ГРАЖДАНСКО (ИЛИ ГЕРБАДЖИЙСКО) НЕПОДЧИНЕНИЕ?

Гербаджии се опитват да "подклаждат" напрежение при изпълнението на и без това трудния "Интегриран проект за водния цикъл на гр. Враца", да събират трохи за подронения си политически престиж. Довчерашния социален министър Тотю Младенов и "Инициативен комитет" събрали цели 269 подписа от оределите поддръжници на ГЕРБ в кв. Кулата, с. Нефела и ж.к. "Сениче", които плашат с "гражданско неподчинение." Те не знаят този, когото плашат дали се плаши, но знаят къде да занесат подписката - при Малинка Николова, която от своя страна, още не разгледала сигнала заявява, че "общинският съвет не е възложител по проекта за воден цикъл и в този смисъл конкретни действия по исканията може да предприеме единствено кмета."
Да, тя не може да предприеме "конкретни действия" , но пък се изсилва, че "ще предприеме всички действия, които са в нейните правомощия, за да бъдат изпълнени исканията на хората."
Разбрахте ли за какво е и подписката, и "загрижеността" на бившия министър, и Инициативния комитет, които имат "конкретни искания към кмета на общината", но ги носят на Малинка Николова, а тя ще ги "постави" "на вниманието на медиите, ще изискваме и от кмета да отстрани посочените от вас нередности." Класици!
"Районът е карстов и се опасяваме, че фракцията, добита от мина "Плакалница"- пише в "сигнала", - съдържа вредни вещества, които могат да замърсят подпочвените води в много голям регион." Разбира се, че хората от кв. Кулата, с. Нефела и ж.к. "Сениче", се тревожат за "замърсяването" "в много по-голям регион", само че такива проверки бяха правени от РИОСВ и резултатите бяха изнесени пред гражданството.
Целият политически шум, най-важното, заради което е подготвен " сигнала" е следния извод: "Не се оказва необходимия контрол от страна на общината и строителните дейности не се извършват с необходимото качество".
Милите тотюви "калинки-малинки", толкова са "прозирни" и елементарни тайните им действия, че чак е обидно да занимаваме читателите с тях.
А днес синия "Зов" писа: "емисари на ГЕРБ разнасят фалшива подписка сред жителите на врачанските квартали "Сениче", Кулата и село Нефела. Инициаторите на протестния документ събират подписите на съгражданите си с лъжливото обяснение, че е за ремонт на улиците в кварталите, както и за отсечката, водеща от квартал Кулата до "Сениче"…
..В рамките на няколко дни те са минавали от къща в къща, за да събират подписите за рушащите се пътища и изобщо не е ставало въпрос за Водния цикъл, твърдят хора, поставили парафите си в подписката-менте"…
Наистина е обидно!
А още по-обидно е, че от такива хора зависят съдбите на хората от общината.

Н е з а б р а в к а


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM