Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ОСЕМ ОТ ДЕСЕТ

През седмицата БТV и нейните разследващи журналисти Миролюба Бенатова, Иван Серафимов и Стоян Георгиев направиха Враца център на вниманието. Не за проведените Ботеви дни, не като туристическа дистинация, не като град на някогашни химици, текстилци, машиностроители, леяри. А като град, от където се контролира разпространението на наркотици в Северна България.
Изнесено бе, че групировка от града ни, ръководена от врачанин с прякор Пръча, е отговорна за разпространението на дрогата от Видин до Велико Търново. За групировката са работили и мездренчаните Венелин (с прякор Енчо Мафията), Никола (Колчо) и Калин (Кичо), които търгуват с женска плът.
"В нашия малък град - цитират местни жители разследващите журналисти - се случват много странни неща. Има едни хора, които си плащат на полицията и те дърпат момичета, карат ги да работят като проститутки".
Успяли, докато "разбридали" случая софийските колеги, да се снабдят с дрога "в кафето срещу хотел "Хемус"".
Във Врачанската полиция са знаели за тази група. За Пръча Иван Сълов, директор на ОДП казва: "Започна преди 8-9 години - изкупуваше охлюви, билки. Между другото е с икономическо образование. Около 2000 г. измами бившето ОКС. Направи една сделка и ги измами. С липов цвят. Оттам е започнал. Следва заведение във Враца. В Мездра - транспортна фирма. Това е легалният му бизнес."
"Те са извършители, подбудители, помагачи на всички криминални деяния на територията на цялата област", допълва Пламен Тончев, шеф на БОП.
Ужасяващо е, че за групиравката са работели врачански полицаи. Тези, на които плащаме от данъците си, за да пазят обществения ред. От всичките десет, работещи в тази област, осем са "се трудили" за групировката.
Осем от десет!
Ами ако е така не само в полицията?
Защо никой не е осъден?
Може би осем от десет и от служителите на Темида, от данъчните, от народните представители, от всички, от които зависи дали да се оправи нещо в живота ни, или да се дообърка, не са работили за нас?...
Осем от десет!
Чу се, че веднага от групировката са потърсили защита ли, подкрепа ли от "влиятелни лица". Като нищо може и да са я намерили. Нали се изписа толкова много за купуването на гласове - на местните избори, на току-що проведените избори в Сандански, пък и само там ли. Парите за купуването на гласове не падат от небето, те идват от някъде? Може би не от тази "групировка", но от някоя, може би не от тези "бизнесмени", но от други.
Инак - всички виждат проституиращите момичета по Ботевградската писта - и министри, и депутати, и полицаи. Виждат и момичетата, наредени по врачанските пътища, на разклона от Враца за Вършец. И колите на онези, които печелят от търговията с тях, причакващи в тревните площи или на отбивките на черните пътища до шосето. И раз- хвърляните спринцовки край безлюдни обществени и частни сгради, край дискотеки. И възможността да се снабдиш с унищожаващите личността "прахчета" в центъра на областния град, но и навсякъде из България.
И на никой ли от управниците на народния живот не му трепва сърцето и душата, никой ли не го боли за хората, за бъдещето на България! И там ли продажничеството е по същата рецепта: осем от десет?

Бойко Недялков
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM