Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПРИКЛЮЧИ ТЕКУЩАТА ПРОВЕРКА
ПО "МАЛКИ ГРАЖДАНСКИ ИНИЦИАТИВИ 2012"

На 30 август 2012 г, приключи текущата проверка на Общински съвет - Враца по проектите, финансирани чрез "Малки граждански инициативи 2012". От проверените 26 обекта са завършени 3 в град Враца. В деветте села на общината: Челопек, Згориград, Власатица, Бели извор, Горно Пещене, Тишевица, Върбица, Мраморен, Девене и в кв.Бистрец дейностите продължават, като за окончателното им приключване остават оформянето на цветни лехи, зацветяване и залесяване.
Проектите в малките населени места подобряват жизнената среда и условията за отдих и спорт на жителите им, като във Власатица и Горно Пещене с предоставените средства се изграждат многофункционални игрища за спорт.

В Паволче се създава зона за спорт с фитнес уреди на открито. В кв.Бистрец за съществуващото игрище в двора на закритото училище се монтира ново осветление и нови пейки, ремонтира се оградата. В Бели извор се изгражда зона за отдих с беседка, пейки и цветни алеи. В Згориград се изгражда вертикална планировка пред новата обществена сграда. В Тишевица и Девене се създава нова придобивка за децата - детски площадки със съоръжения за игра.

В Мраморен се изгражда детска площадка и се реставрира изворната чешма. Във Върбица напредва ремонтът на изворната чешма и облагородяването на пространството около нея, като е монтирана и беседка.
"На много от посетените обекти видяхме как жителите на населеното място работят заедно с кмета", коментира Малина Николова, председател на Постоянната комисия по програми с европейско и национално финансиране, европейско сътрудничество. "Това означава, че "Малки граждански инициативи" постигат една от главните си цели - широкото участие на всички заинтересовани страни и обединяване на целите на гражданите и местната власт. Радостни сме, че иницитивата се развива успешно и е полезна на общината ни", допълни тя.
Следващата проверка е насрочена за 24 септември, когато всички дейности по проектите трябва да бъдат окончателно реализирани.


 

 
 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 


 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM