Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ ЗА НАД 128 000 ЛЕВА
ВЛАГАТ В СЕЛАТА

От понеделник във всички села на община Враца ще започне доставката на строителните материали, които кметовете на малките населени места са заявили, че са им необходими за текущи ремонти на пътища и тротоари. Това стана ясно по време на традиционната месечна среща на кметовете от общината, в която участие взеха кметът на Враца инж. Николай Иванов и заместник кметовете Светозар Луканов и инж. Николай Йорданов. Строителните материали са на обща стойност 128 224 лв., като средствата са от общинския бюджет. За ремонтите са предвидени 800 куб. м бетон, 878 бр. заварени мрежи, 260 т. трошен камък и 6.5 куб. м дървен материал. Доставчик е врачанската фирма "Бетон Цв".

"Ако в някое от населените места не достигнат материалите, няма да има проблем да се направят допълнителни заявки и да се вземат още, така че да се довършат започнатите обекти" - категоричен бе зам.-кметът Светозар Луканов. Той изрази притеснение единствено относно краткия срок, в който кметовете ще могат да ползват помощта на работниците, ангажирани по програмите за временна заетост. Последните договори изтичат в средата на август. Проблемът обаче трябва да бъде решен на национално ниво с удължаването на срока на програмите или с отварянето на нови програми за временна заетост, тъй като настоящите приключват.

На срещата бе обсъдена и темата за поддържането и обезопасяването на речните корита и водните басейни. Отчетено бе, че в почти всички села по социалните програми са назначени работници, които да се грижат за почистването на реките. Извършва се регулярно почистване на коритата на реките. В региона няма опасни язовири с изключение на язовир "Сухия скът", чийто основен изпускател не работи. Язовирът обаче е под постоянно наблюдение, към момента няма опасност от преливане, а през август проблемът с основния изпускател ще бъде решен.


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM