Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

"REFRESH VRATSA"

ПОДЛЕЗ СЪБИРА КРАСОТИТЕ НА ВРАЦА

      
      
      

Емблематични сгради, символът и девизът на града, част от съкровищата, които се пазят в местния музей и неповторимата природа в региона са "пренесени" в най-големия пешеходен подлез във Враца. Шестима художници от различни градове на България - Дамян Бумбалов, Павел Калоянов, Жечо Попов, Гълъбин Христов, Румен Димитров и врачанинът Явор Венчев приеха идеята на Община Враца да съберат цялото това съкровище на 350 квадратни метра площ в подлеза на Стария пазар. Художниците станаха участници в първия за града Фестивал на уличното изкуство с мотото "Refresh Vratsa", който ще продължи до 7 юли.
"Подлезът безспорно имаше нужда от ремонт и решихме да подходим артистично към обновяването му. Акцентирали сме върху нещата, с които като врачани се гордеем. Благодаря на врачанските строители и на художниците за това, че подкрепиха нашата идея. Надявам се и апелирам към нашите съграждани да се радват на това произведение на изкуството и да го пазят" - каза при откриването на феста кметът на Враца инж. Николай Иванов.
На откриването присъстваха и заместник кметовете Красимир Богданов, инж. Красимира Георгиева, инж. Николай Йорданов и Светозар Луканов.
В неделя фестът ще бъде закрит с хепънинг, в който ще участват врачанските групи "Докторс Гого бенд" и "Офсет", вокална група "Уинкс" от Мездра и Любо (попинг).

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM