Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ОБЩИНАТА ПРЕДОСТАВЯ НОВ КОВЬОЗ
НА МБАЛ "ХРИСТО БОТЕВ"

Приключи процедурата по избор на изпълнител за доставка на интензивен неонатален инкубатор. Сключен бе договор между фирмата "Дъчмед" и Община Враца и през миналата седмица апаратът бе доставен в неонатологичното отделение на МБАЛ "Христо Ботев". Съвременният ковьоз отговаря на всички изисквания за отглеждането на нуждаещите се новородени. Той е с микропроцесорно серво управление за контрол на температурата и влажността, изнесен енергономичен LCD дисплей, осигуряващ оптимален микроклимат на новородени и недоносени деца, включително и на тези с ниско и екстремно ниско тегло.
През тази седмица предстои да приключи пробното пускане на апарата в експлоатация с извършването на всички инженерно-технически изпитания и той ще бъде предаден за действително ползване. След приключване на техническото изпитване между Община Враца и врачанската болница ще се осъществи приемане и предаване на апарата.
Интензивният неонатален инкубатор е на стойност 19 980 лв., които средства бяха заделени от общинския бюджет. Закупуването му бе наложително, заради нарастналия брой на недоносени новородени със здравословни проблеми. Новата придобивка е част от общинската програма по здравеопазване за 2013 г.


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM