Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

РАЗДЯЛА С ЛИАНА ДАСКАЛОВА

В първият ден на лятото Лиана Даскалова напусна инак студения ни и грешен свят. На 26 юни, в софийския храм "Свети Седмочисленици" дойдоха петдесетина души - поети, писатели, близки - да се поклонят и да се простят с най-великолепната сред великолепните, една от най-талантливите български поетеси. Нейните книги за деца са сред любимите на младите българчета, книгите за възрастни - образец на художествена искреност, деликатност и чувствителност.

В храма "Свети Седмочисленици" не се видя човек от Министерството на културата. Нямаше ги ръководителите на Съюза на българските писатели. Нямаше представител на Софийска община, на община Перущица (родното място на поетесата), на Община Враца.
Нямаше представител на телевизия (те отразяват целодневно протестите).
Прочувствено слово на раздяла произнесе друг майстор на поетичното слово, поетът Найден Вълчев, дългогодишният творчески приятел на Лиана Даскалова. Той преди това бе я определил като "модерен артист, категорична, цветна, интонационно богата, изконна българка, дама с богата съвременна европейска душевност". Сега му оставаше да препотвърди надеждата, че тя ще остане тук, под българското ни небе, ще учи на добро и ще раздава светлина на децата на България и на децата на света, че стиховете й ще ни бъдат опора в борбата за по-добър и възвишен свят.


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM