Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

КАЛУШАРИТЕ НА ФЕСТИВАЛ
ВЪВ ВЪРШЕЦ

Фолклорен клуб "Калушари" от гр. Враца взе участие в международен фестивал "Пъстра огърлица" - гр. Вършец 2013. Фестивалът, който се организира за първа година от Община Вършец, със съдействието на Български арт и фолклорен център "Нестия"- гр. София, се проведе на 22 и 23 юни.

Целта на фестивала е популяризиране на фолклорното богатство и културните традиции на България и страните от Европейския регион, и затвърждаване на добрите отношения между общините в областта на културата. Във фестивала се включиха 20 фолклорни състава, певчески групи, танцови ансамбли и индивидуални изпълнители от Марсилия - Франция, Скопие - Македония, цяла Северозападна България и гр. София. Всички участници дефилираха по улиците на Вършец, след което зарадваха многобройната публика като показаха хора и танци от различни области.

Врачанските Калушари, с ръководители Ива Ценова и Георги Евденов, се включиха във втория ден на фестивала и представиха шест хора -Габровска ръченица, Сворнато, Петрунино хоро, Копче, Охридско хоро и Изручанка. Под звуците на народната музика танцьорите от клуба показаха за пореден път, че танците са не само красиви, но и доставят удоволствие както на танцуващите, така и на публиката. Участието на клуба донесе статуетка и плакет, както и пожелание за нова среща през следващата година.
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM