Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

БЕЗ ВОДА
В 40 ГРАДУСОВИЯ ПЕК

"Крупна авария", както я нарекоха служители на ВиК - Враца, остави голяма част от града без вода в петък вечерта и събота (24 и 25 август) - в най-големите горещини. Аварията е при Първа поликлиника, но екипите на В и К не работели нощем, затова поправката на авариралия водопровод започна в събота около 10 часа сутринта.(Значи не само нощем, но и рано сутрин не работят екипите на ВиК). Пък да е в непроходима, трудно достъпна местност, а то в централна част на града, до болница, с осветление и пр.
Граждани позвъняха с оплакване, че няма и на кого да се обадят - в сайта на ВиК няма телефони, на които да позвънят и да получат нужната информация. В сайта последното писание бе от 21 август - съобщение от "Водоснабдяване и Канализация" ООД гр. Враца, с което се уведомяват потребителите, че "поради отстраняване на възникнала авария на главен водопровод, днес, 21.08.201г. водоподаването ще бъде спряно от 10.00 до 15.00 часa в част от кв. "72"…"
За аварията от 24 август - ни дума, ни бърза реакция.
Иначе, когато трябва да плащаме - реакциите са бързи и "качествени".

ОТВОРЕН КРАН

      
      
   

И като сме оставени дълго без вода, "специалистите" отварят уличен кран между блоковете "Химик" в събота към 11 часа. Щели сме да си наливаме вода в кофи от него. И… хората действително си наливаха. Поне десетина души наляха двайсетина кофи. Не че е много чисто и хигиенично. Но като нямат вода - за пиене, за миене, за тоалетни… Крана е отворен до късния следобед. И вода изобилно се лее - в градинката, пред входа на "Химик 4", по тротоарите, по улица "Леонова". Предполагаме, че гражданите често виждат такива залети места по улиците на Враца. Не са измислили друга техника хората от В и К, например водата от крана да може да се пуска и спира, (като улична чешма), да не се правят такива разходи на живителната течност не само в летните горещини. Живителната течност, която не ВиК - ние плащаме.
Както се вижда от снимките - просто е глупаво и неразумно: да се залее входа на блока, да не могат гражданите да минават по разкаляния и наводнен тротоар, да се залее улицата - и единствени да са щастливи гълъбите, които в жегата газят до насита в питейна вода, подарена им от "изключителните ни" ВиК специалисти. На нас пък те подаряват "изключителни" разписки за количеството и цената на водата! В тях не само питото е платено - платено е неразумното прахосничество, платена е некомпетентността.

"Зов за истина"

 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM