Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ОБЩИНА ВРАЦА ПОДПИСВА ДОГОВОР
ЗА ПРОЕКТА
"ВРАЦА - ПРИВЛЕКАТЕЛНО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ"

На официална церемония в атриума на МРРБ в София зам.-кметът инж. Красимира Георгиева подписа договора за финансирането на проекта "Враца - привлекателно място за живеене". Врачанският проект е един от 36-те одобрени по схема "Зелена и достъпна градска среда" на Оперативна програма "Регионално развитие". Договорите на бенефициентите бяха връчени лично от вицепремиера и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева.

Проектът "Враца - привлекателно място за живеене" е на стойност 5 654 815 лева, като от тях 4 873 999 лева (95%) ще са безвъзмездна финансова помощ по оперативната програма. Съфинансирането от Община Враца е за 123 436 (5 %), а размерът на допълнителния финансов принос на Общината е 657 378 лева.
Проектът е насочен към благоустрояването на жк "Дъбника", Обществен парк "Хижата" и ж.к. "Медковец". Предвижда се изграждането на градски парк в жк "Дъбника", какъвто до този момент няма. В границите на парка ще бъде разположена открита сцена и кафе сладкарница. Ще се изградят водни пространства със светлинни ефекти и водно шоу. Ще се обособи открита изложбена площ. Помислено е и за най-малките врачани с изграждането на детски площадки за различни възрастови групи, както и фитнес на открито.
Предвидена е също зона за разходка на домашни любимци с необходимото оборудване.
В проекта са включени рехабилитация и обновяване на Обществения парк "Хижата", които включват шест подобекта - "Зона за пешеходен достъп от ул."Трапезица", "Зона за автомобилен достъп. Реконструкция на павиран път и паркинг", "Зона за детски парк", "Площадка "Хижата", "Зона за нова велосипедна алея по трасето на напоителния канал" и "Спортно игрище на ул. "Трапезица". На площадката на Хижата ще бъде направена реконструкция на съоръженията, на паметни знаци, ще има детска и обзорна площадки, ще се ремонтират стълбища, площадките за отдих, ще се направи възстановяване на фонтан и чешма, ще се монтира беседка.
Третият обект е включен в проекта по инициатива на граждани. Предвижда се изграждането на спортна и детска площадки в жк "Медковец". Спортната площадка ще има комбинирано игрище за волейбол и баскетбол, и фитнес уреди на открито. Теренът ще бъде озеленен, осветен и ще има видеонаблюдение. Ще има също полигон за екстремно колоездене, който ще предлага съоръжения, утвърдени от чуждестранни федерации по планинско колоездене.
Ще се оформи паркова зона в района на "Медковско дере" от бул. "Втори юни" до бул. "Васил Кънчов", гр. Враца. Тук се изгради малка детска площадка (размерите и са ограничени от тесните размери на терена, но площта е достатъчна за да се разположат няколко катерушки и люлки).
В жк "Дъбника", кв. 146 ще бъдат изградени спортна и детска площадка, предназначени за различни възрастови групи, включително за хора с увреждания. Ще сe обособят две зони за спортни занимания - игрище за футбол и зона за фитнес. В детската зона е предвидено комбинирано многофункционално детско съоръжение, люлки, клатушки и пясъчник. За цялата територия е предвидено осветление и видеонаблюдение.
Продължителността на проекта е 24 месеца.

Даниела Хитова


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM