Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ЗАПОЧНА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ "ВРАЧАНСКА ПРОЛЕТ"

      
      
      
      

За осма година в началото на пролетта Враца събира певци и танцьори от страната и чужбина. Тази година на сцената на Международния фолклорен фестивал "Врачанска пролет" ще стъпят над 700 певци и танцьори от пет държави. Сред гостите са фолклорни състави от Индонезия, Сърбия, Гърция и Украйна. "Добре дошли във Враца, скъпи гости! Вярвам че нашият град и нашата природа ще ви харесат и нещо повече - тук ще бъдете сред близки хора, приятели, изпълнени с доверие и с добри чувства към вас! С вашето участие празникът се утвърди като сцена на танцовото изкуство на различни български региони и даде възможност за по-широко международно участие! Прекрасно е хората по света да общуват помежду си, талантите да срещат таланти, словото, музиката, танцът да не познават границите!" - с тези думи приветства участниците кметът на Враца инж. Николай Иванов. Официалното откриване на фестивала се превърна в празник под открито небе. Врачани бурно аплодираха фолклорните "визитки" от песни и танци, с които участниците се представиха.
На 30 април фестивалът продължава с концерти - в 11 ч. в градинката пред Пощенската палата, а половин час по-късно - в Регионалния исторически музей, където групата от Приморско, освен народни песни ще изпълни и църковни песнопения. Гала концертът на участниците е вечерта в 18 ч. в залата на читалище "Развитие".
Третия ден от фестивала - 1 май - ще започне с дефиле на фолклорните състави, което ще тръгне в 10 ч. от площад "Македония", ще премине по пешеходната зона на града и ще завърши на площад "Христо Ботев". В 10.30 ч. ще има два концерта на открито - пред сградата на Драматично-кукления театър и в градинката пред Пощенската палата. Фолклорният фестивал ще завърши с концерт на Николина Чакардъкова, който ще започне в 19 ч. на площад "Христо Ботев".


Даниела Хитова


 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM