Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ОТБОРЪТ НА СОУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ"
С НАЙ-МНОГО НАГРАДИ
НА ПРОЛЕТНИЯ СПОРТЕН ПРАЗНИК

      
      
      

В истински спортен празник се превърна традиционният пролетно-туристическия събор "Леденика". Инициативата на Община Враца събра над 500 участници - ученици от врачански училища и туристи от клубове от Видин, Берковица, Червен бряг, Кюстендил, Сандански и Перник. Пенсионерите от пешеходния клуб на БТС - Враца откриха празника с планинарски песни. Стартът на състезанията бе даден от Маринела Петрова, директор на дирекция "Образование, култура, спорт и туризъм" в Община Враца. В туристическата щафета при децата първи стана отборът на СОУ "Отец Паисий", веднага след тях се наредиха учениците от "Никола Войводов" и тимът от училището в с. Тишевица. Тийнейджърите от "Отец Паисий" бяха първи и в следващата възрастова група в същата дисциплина. Втори в туристическата щафета при юношите и девойките се класираха ПТГ "Н. Й. Вапцаров", а трети - ПГ "Димитраки Хаджитошин". В категорията "мъже и жени" се състезаваха туристическите клубове. Първи бяха участниците от Берковица, следвани от Лом и Враца.
Много пристрастия предизвика атрактивната дисциплина "теглене на въже". И тук най-много техника и сила показаха децата от СОУ "Отец Паисий", и отново бяха последвани от отборите на "Никола Войводов" и на училището в с. Тишевица. При юношите и девойките първи станаха учениците от ПГ "Димитраки Хаджитошин". Техни достойни противници се оказаха момчетата и момичетата от "Отец Паисий", а трети се класираха ПТГ "Н. Й. Вапцаров". В тегленето на въже при възрастните призът за най-добро представяне отиде при ветераните от пешеходните клубове, втори бе сборният отбор на учителите, а трети - на Община Враца.

Даниела Хитова


 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM