Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ЩЕ БЪДЕ СМЕНЕН ШЕФЪТ
НА АЕЦ "КОЗЛОДУЙ"

. Проверка е установила нарушения в АЕЦ "Козлодуй"

23 персонални промени ще бъдат направени в 11 дружества, които са под "шапката" на Министерството на икономиката и туризма, обяви пред журналисти министър Асен Василев.
Ще има персонални промени в ръководството на АЕЦ "Козлодуй". Ще бъде сменен шефът на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов. "Ще направим предложения за конкурс за избор на нов изпълнителен директор", каза министърът.
Проверка на Инспектората към Министерския съвет за периода 2011-2012 г. е установила сериозни нарушения в централата. В доклада са констатирани нарушения при процедури и възлагане на обществени поръчки, както и нарушения на добри практики. Сред заключенията в доклада на инспектората са организационна структура на АЕЦ, която затруднява работата на отделните звена в централата, надхвърляне на броя на заетите лица над приетата практика в световен мащаб, нарушения на ЗОП и на Закона за финансово управление и контрол в публичния сектор.
Материалите ще бъдат предадени на Агенцията за държавна финансова инспекция и на прокуратурата.
Министърът не назова други конкретни имена на набелязаните за уволнение в дружествата, но посочи, че ще бъдат сменени управленските бордове, които от своя страна ще изберат нови изпълнителни директори на дружествата.
Промени ще има и в Българския енергиен холдинг. Започнали са промените по бордовете, а след това ще започнат и промени в дъщерните дружества. Министърът се надява процесът по смяната на ръководните кадри да завърши до понеделник.
Причината за промените е, че не е спазена насоката, дадена от министерството - първо да се търсят резерви в системата, а след това се правят искания за по-високи цени на енергията, обясни министър Василев..
 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM