Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ВРАЦА НА ИЗЛОЖЕНИЕТО "КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ"

      

. Зам.-министър Иво Маринов поздрави Община Враца за атрактивното й представяне във Велико Търново

Зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов поздрави Община Враца за атрактивното й представяне на Международното туристическо изложение "Културен туризъм" във Велико Търново. Заместник министърът, заедно с кмета на Велико Търново Даниел Панов, бяха сред десетките гости на щанда, които гледаха артистичната реконструкция "Светилище на Слънцето". Древният ритуал за плодородие бе представен от младите актьори на ТГ "ТЕМП" с режисьор Георги Врабчев. Тази година е десетото юбилейно издание на туристическата борса. В него свои щандове имат над 50 участници от 11 държави. За първи път в изложението се представят Виетнам и Индия.
Гостите на врачанския щанд днес в 15 ч. ще могат да дегустират продукти от лимец, направени от клъстъра "Тракея". В 15.05 ч. в залата на Община Велико Търново ще бъде прожектиран филмът "Мечтата на алхимика. Злато от хартия" на РТВ "Вестител" - Враца. В 15.30 ч. на врачанския щанд ще бъде показана рекострукция на орфически ритуал "Царят жрец Дионис и виното".
Утре денят ще започне с ритуално приготвяне на хляб от лимец по неолитна технология, което посетителите ще видят в ритуала "Хляб от Бога". В 10 ч. в залата на Община Велико Търново ще бъде показан филмът на Искрен Красимиров "Каменното съкровище от Мездра". Представянето на увеселителния парк "Приказката" във Врачанския Балкан е в 12 ч. на щанда на Община Враца. "Мистерията Враца" е мултимедийната презентация, която ще започне в 16 ч.
На 20 април, в последния ден на туристическата борса, в 11 ч. на врачанския щанд ще бъде представен Международният фолклорен фестивал "Врачанска пролет".

 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM