Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ ОТКРИ
ПРЕДИЗБОРНАТА СИ КАМПАНИЯ ВЪВ ВРАЦА

      
      
      
      

. Представена бе кандидат-депутатската листа на Коалиция за България за Шести Многомандатен избирателен район - Враца

. Станишев обеща майчинските да са колкото минималната работна заплата

Изключителен интерес предизвика посещението на председателя на БСП Сергей Станишев във Враца. Стотици се спираха, за да поговорят лично с лидера на социалистите и да споделят грижите си. Специално на майките с деца Станишев обясни ангажиментите на БСП за изравняването на майчинството с минималната работна заплата. На възрастна жена, която се оплака от високата си сметка за ток той каза, че БСП ще въведе по-ниска тарифа за хората, които потребяват по-малко ток и така ще плащат по-малко. Станишев изтъкна категоричното намерение да се възстанови швейцарското правило за индексиране на пенсиите. "4 години са замразени пенсиите. ГЕРБ докараха хората до мизерия, до просешка тояга". "Най-важното е да върнем държавата на хората". Според лидера на БСП държавата трябва помогне на дребния и среден бизнес, за да се създават работни места. "Ние поемаме отговорност за минимум 250 хил. работни места. Разбира се, това е минимумът, от който се нуждае държавата, за да има някаква перспектива". Станишев акцентира върху необходимостта от социална грижа за възрастните хора и грижата за майчинството. "Друг наш ангажимент са специални програми за младежка заетост. Не може 40 % от младите хора в България да бъдат без работа. Това трябва да се промени".

Л И С Т А

На Шести Многомандатен избирателен район - Враца
Коалиция за България

1. ЯНАКИ СТОИЛОВ
Роден на 8 септември 1958 година в град Велико Търново. От детска възраст, после като юноша и младеж всяка година прекарва значително време във Враца, където са живели неговите баба и дядо.
Завършил е право в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Сега е доцент, доктор по право и преподава теория на държавата и политология в същия университет. Автор е на книгата "Държавната власт" и на редица други научни публикации в областта на правната теория.
Народен представител в няколко парламента, включително във Великото Народно събрание. Един от авторите на Конституцията на Република България. В 40-то Народно събрание е председател на Комисията по правни въпроси, в 41-то НС - член на тази комисия и основен представител в делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.
Заместник-председател на Националния съвет на БСП с активна роля в изработването и приемането на Политическата рамка за участието на БСП в парламентарни избори 2013 - "Радикална промяна за демократична и социална България"; на предизборната платформа - "Промяна за достоен живот в България" и на ангажиментите, които БСП поема в предстоящите избори.
Женен, с дъщеря на 10 години.
Има влечение към спорта и музиката.

2. МИНЧО МИНЧЕВ
Локомотивен машинист - 15 години. Поет, писател, член на Съюза на българските писатели, носител на национални награди, автор на осем книги. Създател на в-к " Нова Зора" преди 23 години, около който се създава голям интелектуален кръг - акад. Николай Хайтов, акад. Васил Гюзелев, проф. Бончо Асенов, проф. Николай Генчев, ст.н.с. Румен Воденичаров. Председател на политическа партия " Нова Зора". Неговото верую е "За нас България е всичко и е над всичко". Да живее Отечеството!

3. ЦВЕТЕЛИНА ДАМЯНОВСКА
Родена в град Враца през 1977 г.
Завършва висше икономическо образование в УНСС - София и висше юридическо образование специалност " Право". Била е директор на Български пощи - Враца.
Председател на Общинския съвет на БСП - Враца и заместник председател на Областния съвет на БСП - Враца.
Член на Националния съвет на жените - социалистки за паритет и солидарност в БСП.
Заместник председател на Общински съвет - Враца.
Съдебен заседател по наказателно право в Окръжен съд - Враца.
Омъжена с едно дете - син.

4. МАРИЙКА КОЛАРОВА
Родена в с. Остров, област Враца. Живее в град Козлодуй. Завършва висше образование "магистър" по френска филология във ВТУ" Св.Св. Кирил и Методий". Директор на СОУ "Св.св.Кирил и Методий" гр. Козлодуй. Двукратен носител на отличие "Неофит Рилски" на Министерството на образованието и науката. Кавалер на ордена на академичните палми на Република Франция. Член на Европейската асоциация на администраторите в областта на образованието. Член на сдружението на жените социалистки в община Козлодуй. Общински съветник от листата на БСП - Козлодуй. Омъжена с две деца.

5. ТАНЯ НАЙДЕНОВА - юрист
Родена в село Добруша, община Криводол. Завършва Английска гимназия в София. Завършва право в Московския държавен университет "Ломоносов" със специализация - международно право. Управител на Фондация "Слънце за децата ни". Адвокат и член на Софийската адвокатска колегия. Член на Изпълнителното бюро на ГС на БСП - София. Член на Бюрото на НС на обединението на жените социалистки и Председател на Обединението на жените в БСП - София. 2003 - 2011 г - общински съветник от БСП - София. Заместник председател на Комитета по Европейските въпроси в сферата на различни Европейски програми.

6. проф. НИНО НИНОВ
Роден през 1946 г. в с. Ракево, Врачанска област.
Ректор на Лесотехнически университет от 2003 - 2011 г, преподавател по Ловно стопанство. Доктор на Селскостопанските науки, Председател на Съюза на ловците и риболовците в България до 2000 г., експерт по оценка на ловни трофей на Международен съвет за запазване на дивеча и Президент на Комисията "Изложби и трофей" към Световната ловна организация до 2010 г.

7. СИЛВИЯ ЧОРБАДЖИЙСКА - ПЪРВАНОВСКА
Магистър по психология. Председател на Обединението на жените в БСП община Бяла Слатина. Зам. председател на Младежката организация на БСП в община Бяла Слатина, член на Областния съвет на БСП - Враца. Член на НС на БСП. Работи в община Враца. Директор Дирекция "Здравеопазване, социални и младежки дейности". Омъжена с едно дете.

8. ПЕТЪР ЦВЕТКОВСКИ
Роден в с. Борован през 1953 г. Завършил висше образование - магистър по финанси и икономика.
Многомандатен кмет на Община Борован. Финансов контрольор на Община Бяла Слатина. Заместник председател на Областния съвет на БСП - Враца.

9. ЛЮБЕН ЦВЕТАНОВ ВИДЕНОВ
Роден през 1947 г. Завършва ВСШ" Георги Димитров" към МВР - София и СУ" Климент Охридски" - специалност "Право". Специализира застраховане в УНСС и преподавател по застрахователно право. Има компетенции в областта на МВР, външните отношения и социалната политика. Владее руски, гръцки и английски езици.

10. ПЕТКО ТОДОРОВ
30 годишен. Живее в Бяла Слатина. Магистър по банков мениджмънт, в момента учи Политология в СУ "Климент охридски". Експерт в областта на административното и информационно обслужване. Председател на МО в БСП - Бяла Слатина и член на Областния съвет на БСП - Враца.


11. РАДОСЛАВ СТОЙКОВ
Роден в село Хайредин през 1951г. Завършил е Военна академия "Георги Сава Раковски" и ВТУ "Св.св. Кирил и Методий" - магистър публична администрация. Бил е служител в международния фонд по разоръжаване. Офицер от резерва.
Кмет на Община Хайредин. Понастоящем - председател на Общински съвет на БСП - Хайредин и общински съветник, член на Областния съвет на БСП - Враца.

12. ВЛАДИСЛАВА ДИМИТРОВА
Родена през 1979 г в гр. София. Магистър по мениджмънт на социалните дейности. Живее и работи в град Мездра. Работила е в Дом за деца и младежи с умствена изостаналост, а сега - управител на Дом за стари хора - гр. Мездра. Омъжена с 2 деца.


Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM