Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

СВЕТОЗАР ЛУКАНОВ ПРИЕ
ФРЕНСКА ДЕЛЕГАЦИЯ

На официално посещение във Враца бе Мариама Диало, аташе на МВнР на Франция по правата на децата за Румъния, България и Молдова. В Община Враца делегацията, водена от г-жа Диало, бе приета от зам.-кмета по здравеопазване и социални дейности Светозар Луканов. Сред гостите бяха също Вероник Норт-Минка - аташе по институционално и техническо сътрудничество в Посолството на Франция в България, Георги Богданов - изпълнителен директор на "Национална мрежа за децата", Евелина Васкова от "Дом на наукатата и техниката" и Спаска Михайлова от сдружение "Нов път". В срещата участва и секретарят на Общината Иван Жеков. Светозар Луканов запозна гостите накратко с историческия, икономическия и социален профил на общината и представи социалните проекти, включително тези, свързани с деца, над които работи местната администрация.

Само за последната една година в региона са открити още седем социални услуги, а върху нови два социални проекта се работи в момента, като един от тях е за изграждането на център за младежи в риск. Луканов подчерта, че деинституционализацията и социализацията на децата в неравностойно социално положение са сред главните приоритети на кметския екип. Мариама Диало от своя стран подчерта, че поводът за посещението е запознаване на място със социалните услуги, свързани с правата на детето, които предлагат общините и неправителствените организации, с извършването на обмен на добри практики и с оказването на подкрепа за съвместните дейности между общините и неправителствените организации. Добри практики в тази посока ще бъдат събрани в наръчник, който ще бъде издаден в началото на това лято. На представянето му ще бъдат поканени представители на общините и неправителствените организации, които работят в социалната сфера.

След края на разговорите делегацията, заедно със заместник кмета Светозар Луканов посети МБАЛ "Христо Ботев", където разгледаха детското и неонатологичното отделения. Специално внимание гостите отделиха на 5-годишния Цецко, станал популярен в последните дни след жестоко отношение от страна на родителите. Малчуганът, който е пациент в отделението по детска хирургия, се зарадва на посещението и за първи път от постъпването си в болницата се усмихна.

Даниела Хитова
 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM