Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

КОНТРОЛНО ИЗСЛЕДВАНЕ НА МАТЕРИАЛИТЕ
ЗА ЗАСИПВАНЕ ПО ВОДНИЯ ЦИКЪЛ

     

Проби от трошено-каменната и пясъчна фракции, с които са засипани изкопите на канализацията по интегрирания проект за воден цикъл в района на блок 128 в жк "Дъбника" на Враца бяха взети за изследване в специализирана лаборатория. Набирането на пробите стана на четири метра от шахта № 5, а материалът ще бъде изследван в строително-изпитвателна лаборатория "Стройконтрол 2003" ЕООД - София. При изваждането на пробите присъства ръководителят на лабораторията Георги Йосифов, който поясни, че минимум четири дни ще са необходими, за да се направят изследванията. В лабораторията ще бъде проверен зърнометричният състав на материала. "По проект всеки изкоп за тръби се контролира по време на изпълнението на обекта. Всеки слой се тества в акредитирана лаборатория, за да се види дали е уплътнен. И като всички останали участъци и този също е бил подложен на такъв контрол. Резултатите от тестовете показаха, че всичко е съгласно параметрите на проекта. Днешната проверка е, за да се докаже на хората, че нещата се контролират по време на изпълнението на проекта и всичко е според изискванията. Ние сме сигурни - изследванията ще докажат, че всичко е наред, защото вече има направени такива тестове на този обект" - категоричен бе Жоао Перейра - Инженер на интегрирания проект за воден цикъл на Враца. Контролните изследвания бяха направени след появили се в някои медии публикации, че материалът за засипване на изкопите не отговаря на изискванията. Проверката бе инициирана от Община Враца и осъществена от фирмата, изпълняваща строителен надзор и Инженер по проекта.
На вземането на пробите присъстваха и заместник кметовете на Враца инж. Красимира Георгиева и инж. Николай Йорданов - представители на възложителя на обекта, инж. Марияна Рашева - директор на "Звеното за изпълнение на проекта", Иван Панов и негови колеги от "Воден цикъл 2011" фирмата-изпълнител на обекта, Валери Илиев - изпълнителен директор на "Екоинмат" - фирмата-доставчик на инертните материали за засипване на изкопите по водния цикъл.


Даниела Хитова
 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM