Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ ВЪЗМОЖНОСТТА
ДА ПОДАДЕТЕ СВОЯТА ДЕКЛАРАЦИЯ
ЧРЕЗ ИНТЕРНЕТ

От началото на годината офиса на НАП Враца са посетили над 8 000 клиенти.
Всяка година се увеличава броя на клиентите на НАП, които предпочитат да спестят времето си за посещение в офиса и се възползват от предоставената им възможност да подадат декларации по интернет. Вече 97% от регистрираните по ЗДДС лица подават месечни справки декларации по електронен път.
При приетите годишни данъчни декларации по чл.92 от ЗКПО се наблюдава същата тенденция, ако през 2012 г. - 35 % от лицата са подали декларации по електронен път, към настоящия момент, по този ред подават вече близо 60%.
Срокът за деклариране на печалбата от 2012 г. за юридическите лица е 1 април, тъй като 31 март е неделя. Същият е срокът, в който трябва да се внесе данъка. Отстъпка 1% от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.) ползват тези фирми, които подадат годишната си декларация по електронен път, с електронен подпис.Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен в срок до 1 април 2013 г.
Гражданите трябва да декларират доходите си от 2012 година до 30 април. Данъците се внасят в същия срок. Отстъпка от 5% получават онези граждани, които подадат декларациите си по интернет, с електронен подпис. От приходната агенция напомнят, че отстъпката от данъка за довнасяне може да се ползва само при условие, че авансовият данък е внесен през 2012 г.
 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM