Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ВРАЦА
ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦИАТИВАТА
ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА

За втора поредна година Областна администрация Враца ще се включи в инициативата Часът на Земята, който е обявен за 23 март 2013 г., събота, от 20.30 ч. В Часът на Земята, хора от целия свят символично гасят осветлението в домовете си, а знакови сгради притъмняват като по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще.
В световен мащаб отбелязването на Часът на Земята започва през 2007 г. През изминалите години инициативата се трансформира в глобално общество, чиято цел е да покаже ангажираността на хората към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно. Така през 2012 г. в кампанията участваха 7000 града в 152 страни по целия свят. Чрез инициативата 4 млн. души изразиха волята си за по-устойчиво бъдеще и вдъхновиха своите общности.
И тази година Часът на Земята ще работи с платформата "Аз правя, ти действаш", базирана в YouTube. Платформата дава възможност на хората да споделят своите лични предизвикателства, задавайки въпроса "Какво би направил ти, за да спасиш планетата?" Обещанията, които отправят хората са различни: да посадят дърво, да се откажат от употребата на пластмасови бутилки или да използват енергоспестяващи крушки.
В България Часът на Земята се провежда от 2009 г., като всяка изминала година неговите привърженици стават все повече. През 2012 г. в инициативата участие взеха 74 града. Тогава традиционно в знак на съпричастност за час притъмняха фасадите на Народната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий", Софийския университет, Президентството, Парламента, БНБ и много други.
В събота на 23.03. сградата на Областна администрация - Враца ще "угасне" за един час.
Присъединете се!
Общински центрове от Област Враца, потвърдили до момента, че ще се включат в Часът на Земята:
Бяла Слатина, Враца, Козлодуй, Мездра, Мизия, Оряхово. 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM